Πως μοιάζει ένας παράδεισος;

Πως μοιάζει ένας παράδεισος;

Πως ορίζεται ο παράδεισος; Θα μπορούσε να είναι ένα πανέμορφο, πυκνό δάσος, σαν αυτά του Καναδά που βλέπουμε σε φωτογραφίες ή μια μεγάλη παραλία, με χιλιόμετρα από άμμο, γαλάζια νερά, πουλιά να πετάνε και ήχοι από κύμα!!

Και αν εγώ δε θέλω βουνό, γιατί ο δικός μου παράδεισος να χαλάσει από το δικό σου καταπράσινο δάσος;

Ίσως ο παράδεισος να είναι μικρά δωμάτια, που ο καθένας θα βιώνει μια συγκεκριμένη εικόνα μέσα εκεί, σε loop κατάσταση! Σαν επανάληψη! Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι! Χωρίς χρόνο, για να μη χρειαστεί να βιαστείς!

Ίσως για τον καθένα, το σύμπαν, ο Θεός, ο κάποιος, ο Ένας, να δημιουργεί αυτά τα δωμάτια κατ εικόνα μιας μνήμης, που ζήσαμε, νιώσαμε ευτυχία, σε μια στιγμή της ζωής μας ή και ακόμα, να είναι η σκέψη του που θα θέλαμε, να ζήσουμε εκείνη τη στιγμή…

 

Ο δικός μου παράδεισος είναι ένα μπαλκόνι, απόγευμα Ιουνίου, μια μέρα μετά τα γενέθλια μου! Είναι σε ένα όμορφο διώροφο κυκλαδίτικο σπίτι! Ολόλευκο! Τα κουφώματα μπλε – το βαθύ του Αιγαίου! Λευκοί οι τοίχοι, πεζούλια στο πλάι, και από μπροστά, για κάγκελα, δυο δοκάρια οικοδομής παλιά, που βάφτηκαν μπλε βαθύ και αυτά!! Δε φοράω σαγιονάρες γιατί το μπετό του μπαλκονιού που μόλις έβρεξα είναι δροσερό και κάνει λίγο ζέστη! Δυο καρέκλες σκηνοθέτη και ένα τραπεζάκι μεταλλικό ανάμεσα τους – μπλε και το τραπέζι! Δεν είναι πολύ μεγάλο το μπαλκόνι, όχι! είναι τόσο όσο μου επιτρέπει όταν κάθομαι στην καρέκλα και απλώνω τα πόδια μου, να είναι τεντωμένα!

 

για συνέχεια.. UrbanLife.gr